Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel malen
- 1 tsk kardemumma malen
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk nejlika malda
- 1 dl crème fraîche
Limekräm:
200 g philadelphiaost light
1 dl florsocker
lime saften av 1/2
Garnering:
limeskal strimlat
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
2
Blanda samman mjölet med bikarbonat och kryddorna. Rör ner det i smeten.
3
Tillsätt creme fraiche och till sist det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.
4
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.
5
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
6
Rör samman rumsvarm Philadelphiaost med florsocker och limesaft. Rör till en smidig glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över strimlat limeskal.
7
Kakan går bra att frysa utan limekrämen.