Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk nejlika malda
  • 1 dl crème fraîche

Limekräm:

200 g philadelphiaost light
1 dl florsocker
lime saften av 1/2

Garnering:

limeskal strimlat

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bikarbonat och kryddorna. Rör ner det i smeten.

3
Tillsätt creme fraiche och till sist det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.

5
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.

6
Rör samman rumsvarm Philadelphiaost med florsocker och limesaft. Rör till en smidig glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över strimlat limeskal.

7
Kakan går bra att frysa utan limekrämen.