Du behöver
- äggnudlar Ca 250 g
- 250 g lövbiff
- 200 g champinjoner färska
- svamp eller annan
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 1 st gul lök
- 100 g cocktailtomater
- 1 msk ingefära riven
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk ostronsås
- 1 dl köttbuljong
- saft av 1 lime
- 1 tsk farinsocker
- färsk koriander
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla lövbiffen. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär purjolöken i bitar. Halvera eventuellt tomaterna.
2
Bryn lövbiff, lök, vitlök, svamp och purjolök i lite matfett. Tillsätt riven ingefära sweet chilisås, ostronsås, tomater, buljong, farinsocker och saft av 1 lime. Låt allt koka ihop någon minut. Smaka av.
3
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och blanda ner dem i kött- och svampröran. Strö över färsk koriander.