Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 st äggula
125 g smör eller margarin
0.5 dl florsocker
arraksarom
3 msk sylt eller gelé

Garnering:

300 g marsipan
kakao

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten och rör den jämn.

2
Klä en långpanna med smort bakplåtspapper. Fördela smeten över det och grädda mitt i ugnen 5-6 minuter.

3
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Ta ut rundlar med ett glas eller ett runt mått, ca 6 cm i diameter.

4
Vispa samman vatten och mjöl i en liten kastrull. Låt det koka några minuter under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Låt krämen kallna.

5
Rör under tiden matfett och florsocker smidigt. Tillsätt den kalla krämen klickvis och vispa kraftigt tills krämen är slut. Smaka av med arraksarom.

6
Lägg samman bottnarna två och två med lite sylt eller gelé emellan. Bred smörkrämen runtom och över kakorna.

7
Lägg marsipanen mellan två bitar plastfilm och kavla ut den till en tunn kaka. Skär ut rundlar ca 10 cm i diameter. Lägg en marsipanrundel över varje kaka och tryck till sidorna lätt.

8
Lägg kakorna i muffinsformar och gör eventuellt några små “groddhål” i varje. Sikta över kakao. Kakorna bör förvaras kallt.