Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 5 dl vatten 37-gradigt
- 3 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 4 dl grahamsmjöl
- 9.5 dl vetemjöl
- 2 st tomater hackade
- 1 dl oliver svarta urkärnade
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk basilika hackad
- 1 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
Ugn: 200°
Tillbehör:
lufttorkad skinka
färskost
sallad
tomater skivade
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda samman olivolja, lime, basilika, rosmarin, salt och peppar. Lägg ner kycklingbitarna. Låt dem marineras i åtminstone en timme.
2
Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Tillaga i ugn, ca 10 minuter.
3
Servera med tillbehören. Keso med olika smaker finns att köpa i butiken. Välj sort själv!