Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 300 g mandelmassa
- 4 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
250 g nougat mjuk
1 st mandelspån
blockchoklad ca 50 g mörk
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör matfettet smidigt. Riv mandelmassan och rör ner den i matfettet. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.
3
Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
4
Stjälp försiktigt upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i 15 bitar, ca 6×6 cm. Dela varje kaka på tvären så att det blir två trekanter.
5
Dela nougaten i mindre bitar och smält den på svag värme. Doppa ovansidan och kanterna på kakorna. Strö över mandelspån och låt nougaten stelna.
6
Smält blockchokladen och häll den i en liten pappersstrut. Ringla chokladen över mandelspånen. Förvara kakorna kallt tills de ska serveras.