Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 300 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

250 g nougat mjuk
1 st mandelspån
blockchoklad ca 50 g mörk

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör matfettet smidigt. Riv mandelmassan och rör ner den i matfettet. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.

3
Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.

4
Stjälp försiktigt upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i 15 bitar, ca 6×6 cm. Dela varje kaka på tvären så att det blir två trekanter.

5
Dela nougaten i mindre bitar och smält den på svag värme. Doppa ovansidan och kanterna på kakorna. Strö över mandelspån och låt nougaten stelna.

6
Smält blockchokladen och häll den i en liten pappersstrut. Ringla chokladen över mandelspånen. Förvara kakorna kallt tills de ska serveras.