Du behöver

  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • lantbrödsmjöl ca 13 dl ljust

Fyllning:

3 dl ost lagrad riven

Pensling:

ägg
solrosfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 24 delar. Rulla dem till runda bullar, gör en grop och fyll den med ost. Nyp ihop bullen och lägg den med skarven neråt på smord plåt.

4
Jäs bullarna ca 30 minuter. Pensla dem med ägg och strö på solrosfrö. Grädda ca 10-12 minuter i mitten av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.