Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 st matolja sk
- 1.5 tsk salt
- 2 dl kesella
- 4 dl morötter finrivna
- 3 dl durumvetemjöl
- vetemjöl ca 14-15 special
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora bitar. Forma släta ovala bröd.
4
Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
5
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk.
6
De går att frysa.