Du behöver
- 0.5 dl linfrö
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 7 dl grahamsmjöl
- 4 dl vetemjöl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37°. Smula i jästen och rör tills den är upplöst.
2
Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en smal längd och dela den i ca 20 bitar.
4
Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.