Du behöver

  • 0.5 dl linfrö
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37°. Smula i jästen och rör tills den är upplöst.

2
Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en smal längd och dela den i ca 20 bitar.

4
Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.