Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g margarin
- 7 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 msk oregano
- 4 dl durumvetemjöl
- vetemjöl ca 13 dl special
Fyllning:
2 st gula lökar
3 dl riven ost
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs för 3 bröd:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
2
Tillsätt salt, honung, oregano, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Skala under tiden löken och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Låt löken kallna.
4
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera vetemjöl. Dela degen i tre lika stora bitar.
5
Kavla ut varje degbit till en rektangulär kaka. Fördela lök och ost över dem. Rulla samman och lägg bröden med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Vik in ändarna. Låt bröden jäsa under duk ca 30 minuter.
6
Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
7
Låt bröden kallna på galler under duk. De går att frysa.