Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Smörkräm:

75 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
2.5 st banan mogna

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Blanda väl.

2
Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda ca 5-7 minuter. Pröva med en sticka.

3
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra av papperet och låt kakan kallna.

4
Blanda ingredienserna till smörkrämen och bred den på en kalla kakan.

5
Lägg bananerna längs ena långsidan och rulla ihop. Förvara kakan inrullad i papperet i kylen.