Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Smörkräm:
75 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
2.5 st banan mogna
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Blanda väl.
2
Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda ca 5-7 minuter. Pröva med en sticka.
3
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra av papperet och låt kakan kallna.
4
Blanda ingredienserna till smörkrämen och bred den på en kalla kakan.
5
Lägg bananerna längs ena långsidan och rulla ihop. Förvara kakan inrullad i papperet i kylen.