Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g blockchoklad grovhackad mörk
  • muffinsformar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör fett, socker och vaniljsocker poröst.

2
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

3
Blanda mjöl, bakpulver och chokladhack väl. Rör ner det i äggsmeten och varva med juicen.

4
Häll smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter. Pröva med en sticka för att testa om de är färdiga. Sikta över lite florsocker med chokladsmak när de ska ätas.


Kommentar:
Vill du ha kakorna lite festligare så garnera med smält blockchoklad. Muffinsen går utmärkt att frysa.