Du behöver

  • 12 skiva landgångsbröd vitt

Fyllning 1:

150 g lax rökt
2 dl lätt crème fraiche
1.5 dl lättmajonnäs
3 msk hackad dill
2 dl ärter djupfrysta gröna

Fyllning 2:

1 st tonfisk burk
1 dl majonnäs lätt
1 dl lätt crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap svensk
1 msk hackad dill
2 st hårdkokta ägg

Garnering:

1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
lax ca 12 tunna skivor rökt
600 g räkor med skal
gurka tunt skivad
citron
lime
tomat
citronmeliss

Det här behövs till ca 12 bitar:

Gör så här

1
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till fyllning 1. Tärna laxen och rör ner den i majonnäsblandningen tillsammans med tinade ärter och hackad dill

2
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av väl. Mosa den lite och rör ner den i majonnäsblandningen tillsammans med chilisås, senap och hackad dill. Smaka av. Skala och hacka äggen.

3
Kantskär brödskivorna och lägg tre som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till.

4
Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första.

5
Bred resterande fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till. Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.

6
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till garneringen. Bred den över och runtom hela tårtan. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.