Du behöver
- 400 g fiskfilé gädda, kolja, gös eller aborre
- 1.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk potatismjöl
- st ägg 2 större eller 3 små
- 2.5 dl vispgrädde eller mellangrädde
Ugn: 175°
Garnering:
kräftstjärtar
dill
Sås:
1 st röd paprika
vatten
1 st hollandaisesås påse
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar.
2
Lägg i fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg.
3
Sätt igång maskinen och späd samtidigt med grädde. Kör tills smeten är slät och porös, ca 2 minuter.
4
Lägg smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 l. Jämna till ytan och täck formen med folie. Grädda i ugnen i ca 60 minuter. Låt färsen stå ca 10 minuter innan den stjälps upp.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Till den varma färsen kan du servera skaldjurssås, svampsås eller paprikasås. Så här gör du paprikasås: Kärna ur den sköljda paprikan och skär den i bitar. Förväll ett par minuter i vatten. Låt paprikan rinna av och kör den i matberedaren. Blanda med hollandaise, värm såsen och servera till färsen.