Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • vetemjöl ca 13 dl

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1.5 dl farinsocker
1.5 dl nötter

Toscaglasyr:

100 g mandelspån
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

2
Tillsätt salt, socker och kardemumma.

3
Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

4
Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet med farinsocker. Rör ner nötterna.

5
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 1 cm tjock. Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem.

6
Skär varje rulle i 20 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

7
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det smälta under omrörning.

8
Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

9
Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.