Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 dl socker
- 3 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 st äggulor + 2 äggvitor
- 1.5 dl mjölk
- 2 msk apelsinskal hackat syltat
- 1 dl sötmandel hackad
- 50 g smält smör eller margarin
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, kryddor och bikarbonat.
2
Vispa ihop gulor och mjölk och rör ner det i mjölblandningen.
3
Tillsätt apelsinskal, mandel och fett. Vispa vitorna till hårt skum och vänd till sist ner det i smeten.
4
Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka.
5
Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen. Kakan går bra att frysa.