Du behöver

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 dl gräddfil
  • mjöl till utbakningen

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker och solrosfrön. Tillsätt gräddfilen och arbeta raskt ihop allt till en deg.

2
Lägg lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 4 bitar och forma ovala bullar. Rulla dem i mjölet.

3
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Gör några skåror i varje bulle. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

4
Låt bullarna kallna på galler under bakduk.