Du behöver

  • 1 st hummer kokt

Sås:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
2 st äggulor
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
100 g champinjoner + 1 msk smör
2 msk riven ost

Ugn: 250°

Tillbehör:

rostat bröd
citron

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Dela hummern mitt itu på längden. Ta ur köttet, knäck klorna försiktigt och ta ur köttet. Skär det i mindre bitar.

2
Skiva de sköljda champinjonerna och fräs dem i smöret några minuter.

3
Smält fettet till såsen, tillsätt mjölet och späd med grädden. Sjud 4-5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner gulor, salt, peppar, svamp och hummerkött.

4
Lägg stuvningen i hummerskalen. Strö på riven ost. Gratinera ca 8 minuter strax innan hummern ska ätas. Servera genast.