Du behöver
- 2 dl socker
 - 1 dl sirap
 - 1 tsk ingefära
 - 2 tsk kryddnejlikor
 - 3 tsk kanel
 - 200 g smör eller margarin
 - 100 g sötmandel
 - 1.5 tsk bikarbonat
 - vetemjöl ca 5 1/2-6 dl vetemjöl
 
Ugn: 200°
Gör så här
1
                Hacka mandeln ganska fint.
            
2
                Rör samman socker, sirap, ingefära, kryddnejlikor, kanel och hackad mandel i en skål.
            
3
                Smält matfettet och rör ner det i sockerblandningen. Tillsätt bikarbonat och mjöl. Arbeta samman det till en deg.
            
4
                Forma degen till två tjocka rullar. Platta till dem så att de får rektangulär form. Linda in dem i plastfolie och lägg dem kallt till nästa dag.
            
5
                Skär rullarna med riktigt vassa kniv i tunna skivor. Lägg dem å bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.
            
6
                Förvara kakorna i burk med lock.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






