Du behöver
- 1 dl vispgrädde
- 1 3/4 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk ingefära
- 2 krm cedroolja
- 2 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
- vetemjöl ca 7 dl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa grädden till lätt skum. Tillsätt socker, sirap, ingefära och cedroolja. Rör om.
2
Rör ut bikarbonaten i vatten och rör ner det i smeten. Rör om några minuter.
3
Arbeta in mjölet och arbeta degen lätt. Lägg den i plastfolie och låt den vila kallt till nästa dag.
4
Arbeta degen smidig eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tag ut olika formar. Lägg dem på bakpappersklädda kalla plåtar och grädda mitt i ugnen ca 3-5 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara dem i burkar med lock.