Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk ingefära
  • 2 krm cedroolja
  • 2 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
  • vetemjöl ca 7 dl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa grädden till lätt skum. Tillsätt socker, sirap, ingefära och cedroolja. Rör om.

2
Rör ut bikarbonaten i vatten och rör ner det i smeten. Rör om några minuter.

3
Arbeta in mjölet och arbeta degen lätt. Lägg den i plastfolie och låt den vila kallt till nästa dag.

4
Arbeta degen smidig eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tag ut olika formar. Lägg dem på bakpappersklädda kalla plåtar och grädda mitt i ugnen ca 3-5 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara dem i burkar med lock.