Du behöver
- 1 dl vispgrädde
 - 1 3/4 dl socker
 - 1 dl ljus sirap
 - 1 msk ingefära
 - 2 krm cedroolja
 - 2 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
 - vetemjöl ca 7 dl
 
Ugn: 225°
Gör så här
1
                Vispa grädden till lätt skum. Tillsätt socker, sirap, ingefära och cedroolja. Rör om.
            
2
                Rör ut bikarbonaten i vatten och rör ner det i smeten. Rör om några minuter.
            
3
                Arbeta in mjölet och arbeta degen lätt. Lägg den i plastfolie och låt den vila kallt till nästa dag.
            
4
                Arbeta degen smidig eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tag ut olika formar. Lägg dem på bakpappersklädda kalla plåtar och grädda mitt i ugnen ca 3-5 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara dem i burkar med lock.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






