Du behöver
- 250 g rotselleri skalad
 - 250 g potatis skalad
 - 4 dl vatten
 - 1 st hönsbuljongtärning
 - 1 st gul lök
 - 2.5 dl mellangrädde
 - citronsaft ca 2 msk pressad
 
Tillbehör
                                                              150 g kallrökt lax
                                                              1 st päron                       fast
                                                              40 g valnötter 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Tärna skalad rotselleri och potatis i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, selleri och lök i lite matfett i en kastrull.
            
2
                Tillsätt vatten, smulad buljong och grädde, Låt allt koka tills grönsakerna är mjuka.
            
3
                Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp på nytt. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Är soppan för tjock så späd med lite buljong.
            
4
                Hacka valnötterna och rosta dem i en torr stekpanna någon minut. Skala, kärna ur och tärna päronet. Fräs päronet hastigt i lite matfett. Blanda samman päron och valnötter.
            
5
                Strimla laxen. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa den med lax, valnötter och päron.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






