Du behöver
- 250 g rotselleri skalad
- 250 g potatis skalad
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 st gul lök
- 2.5 dl mellangrädde
- citronsaft ca 2 msk pressad
Tillbehör
150 g kallrökt lax
1 st päron fast
40 g valnötter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tärna skalad rotselleri och potatis i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, selleri och lök i lite matfett i en kastrull.
2
Tillsätt vatten, smulad buljong och grädde, Låt allt koka tills grönsakerna är mjuka.
3
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp på nytt. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Är soppan för tjock så späd med lite buljong.
4
Hacka valnötterna och rosta dem i en torr stekpanna någon minut. Skala, kärna ur och tärna päronet. Fräs päronet hastigt i lite matfett. Blanda samman päron och valnötter.
5
Strimla laxen. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa den med lax, valnötter och päron.