Du behöver
- 50 g jäst
 - 3 dl vatten fingervarmt
 - 250 g kesella
 - 1 msk socker
 - 1 tsk salt
 - 3 dl solroskärnor
 - vetemjöl ca 10-11 dl special
 
Ugn: 200°
Gör så här
1
                Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
            
2
                Tillsätt Kesella, salt, socker solroskärnor och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
            
3
                Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i två lika stora bitar och forma släta limpor.
            
4
                Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.
            
5
                Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk. Går att frysa.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






