Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten fingervarmt
  • 250 g kesella
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl solroskärnor
  • vetemjöl ca 10-11 dl special

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt Kesella, salt, socker solroskärnor och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i två lika stora bitar och forma släta limpor.

4
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk. Går att frysa.