Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.25 dl kakao
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 200 g hallon djupfrysta
  • socker

Garnering:

florsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål.

2
Smält matfettet. Vispa samman ägget med mjölk. Tillsätt det smälta matfettet. Rör ner allt i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

3
Vänd försiktigt ner de djupfrysta hallonen, men spara några till garnering och rulla dem i lite strösocker.

4
Fördela smeten i smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Lägg de lättsockrade hallonen på toppen.

5
Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter eller tills kakorna känns torra.

6
Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan de ska serveras. De går att frysa.