Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2.5 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1.25 dl kakao
- 30 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 200 g hallon djupfrysta
- socker
Garnering:
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål.
2
Smält matfettet. Vispa samman ägget med mjölk. Tillsätt det smälta matfettet. Rör ner allt i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
3
Vänd försiktigt ner de djupfrysta hallonen, men spara några till garnering och rulla dem i lite strösocker.
4
Fördela smeten i smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Lägg de lättsockrade hallonen på toppen.
5
Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter eller tills kakorna känns torra.
6
Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan de ska serveras. De går att frysa.