Du behöver
- 1 dl olja
- 5 dl mjölk mini
- 50 g jäst
- 3 st potatis medelstora kokta
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 0.5 dl timjan
- 4 dl grovt rågmjöl
- vetemjöl ca 9 dl
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 20 bullar:
Gör så här
1
Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2
Tillsätt pressad potatis, honung, salt, timjan, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och jäs den i bunken i ca 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar.
4
Rulla bitarna till runda bullar, som doppas i mjöl och läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.