Du behöver
- 1 dl olja
 - 5 dl mjölk mini
 - 50 g jäst
 - 3 st potatis medelstora kokta
 - 2 msk honung
 - 1 tsk salt
 - 0.5 dl timjan
 - 4 dl grovt rågmjöl
 - vetemjöl ca 9 dl
 
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 20 bullar:
Gör så här
1
                Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
            
2
                Tillsätt pressad potatis, honung, salt, timjan, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och jäs den i bunken i ca 40 minuter.
            
3
                Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar.
            
4
                Rulla bitarna till runda bullar, som doppas i mjöl och läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
            
5
                Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






