Du behöver
- 150 g potatis kokt kall pressad
 - 150 g smör eller margarin
 - 150 g vetemjöl
 
Ugn: 225°
Fyllning:
3 dl äppelmos
Garnering:
2.5 dl vispgrädde
Det här behövs:
Gör så här
1
                Hacka samman potatis, fett och mjöl, gärna i matberedaren. Arbeta snabbt ihop degen.
            
2
                Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem till runda bottnar, ca 22 cm i diameter. Nagga dem.
            
3
                Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem kallna på plåten.
            
4
                Lägg äppelmos mellan bottnarna strax innan tårtan ska ätas. Bred eller spritsa grädde ovanpå.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Lättast får du runda bottnar, om du skär ut dem med en tallrik som mall.