Du behöver

Botten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Ugn: 200°

Citronkräm:

3 st ägg
3 msk socker
saft rivet skal och av 1 citron
3 dl vispgrädde

Garnering:

3 dl vispgrädde
marsipan
grön hushållsfärg

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de båda mjölsorterna blandade med bakpulver.

2
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka. Låt kakan kallna och dela den i 2 bottnar.

3
Krämen: Vispa äggulorna med sockret. Blanda ner citronskal och saft. Vispa grädde och vitor var för sig och rör ner i gulorna. Bred krämen mellan de kalla bottnarna och lite runt om tårtan.

4
Kavla ut marzipanen till en rundel, lika stor som tårtan. Rulla gärna upp den på en pinne och lägg den på tårtan.


Kommentar:
Färga lite av grädden med hushållsfärg och garnera med den text eller det mönster du vill ha. Du kan frysa tårtan ogarnerad med krämen emellan. Vill du göra det enklare för dig: Använd pulverfromage istället för gräddkräm och färdigkavlad marzipan.