Du behöver
- 2 st kyckling grillade
- salladsblad
- 1 st färsk ananas
- 2 st mangofrukt
- 2 st papaya
- 1 st stjärnfrukt
- 1 st physalis ask
- 3 st kiwifrukter
- 9 st rambutan
Sås:
4 dl lätt crème fraiche
1 dl pressad apelsinsaft
2 msk dragon hackad färsk
1 msk mynta färsk hackad
salt och peppar
Det här behövs för 8-10 port:
Gör så här
1
Befria kycklingen från benen och skär köttet i fina bitar.
2
Grovstrimla salladen. Skala och skär ananasen i klyftor. Skala mangon och skär den i klyftor in mot stenen i mitten. Skala och kärna ur papayan. Skär fruktköttet i klyftor. Skär stjärnfrukten i skivor. Ta eventuellt bort pappersskalet på physalisen. Skala kiwifrukterna och skär dem i skivor. Skala rambutanfrukten.
3
Rör samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
4
Bottna ett stort fat med sallad. Lägg kycklingskivorna i mitten och lägg frukten vackert runtom kycklingen. Bjud bröd och sås till.
Tycker du om ost så passar det väldigt bra till färsk frukt och kan också ligga på det exotiska kycklingfatet.