Du behöver

rödvinstoddy

75 cl vin enkelt rött
3 dl vatten
1 dl socker
1 st kanelstång
5 st kryddnejlikor hela
1 bitar ingefära

Garnering:

apelsinskivor

äppeltoddy:

12 dl äppeljuice färdigblandad
2 st ägg
1 dl socker

Det här behövs för ca 6 glas:

Gör så här

1
Rödvinstoddy:

2
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm det till kokpunkten under omrörning. Låt det inte koka.

3
Sila och häll toddyn i värmda glas. Garnera med apelsinskiva.

4
Äppeltoddy:

5
Värm juicen till kokpunkten.

6
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Häll försiktigt den heta juicen i äggsmeten och fortsätt att vispa tills allt är skummigt.

7
Häll upp toddyn i värmda glas och servera genast.