Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 250 g kesella lätt
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 9.5 dl vetemjöl special
  • 2 st rödlökar
  • 2 tsk rosmarin
  • flingsalt

Ugn: 225°

Det här behövs för 1 bröd:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, kesella, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen i bakpappersklädd långpanna 30×40 cm. Tryck ut degen med mjölad hand och låt degen jäsa på nytt under duk ca 40 minuter.

4
Skala och skiva löken under tiden. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett, utan att den får färg. Låt löken kallna.

5
Fördela löken över brödet och tryck ner den med fingertopparna. Ringla matfettet som blev över från löken över brödet. Strö över rosmarin och salt.

6
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torr.

7
Ta upp brödet och låt det kallna på galler under duk.

8
Skär brödet i fyrkanter. Går att frysa.