Du behöver
- 50 g sötmandel
- 5 st bittermandel
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 200 g smör eller margarin
Pensling och garnering:
äggvita uppvispad
mandelspån
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandelsorterna.
2
Blanda samman mjölet med mandel och socker. Tillsätt matfettet och arbeta snabbt samman det till en deg. Lägg degen kallt att vila ca 1 timme.
3
Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla dem med uppvispad äggvita.
4
Skär längderna i ca 5-6 cm långa bitar. Doppa dem i mandelspån och forma bågar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
5
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter eller tills kakorna har fin färg. Förvaras dem torrt.