Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 2 dl råsocker strö
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 150 g nötter
- 150 g daim kulor eller bitar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med råsocker, strösocker, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
2
Rör det rumsvarma matfettet poröst tillsammans med äggen.
3
Rör ner mjölblandningen i matfettet och rör så att allt blandas och degen inte känns för kladdig. Tillsätt då lite mera vetemjöl.
4
Hacka nötterna ganska grovt och arbeta in dem i degen tillsammans med Daim.
5
Rulla ut degen till ca 5 cm tjocka längder och lägg dem kallt ca 1 timme.
6
Skär längderna i bitar och platta till dem lite. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar ganska glest.
7
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg. Förvara dem torrt och svalt.