Du behöver

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g ädelost
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • pappersformar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjölsorterna med salt och bakpulver.

2
Hacka eller smula i fett och ost till en grynig massa.

3
Vispa samman ägg och filmjölk lätt. Rör ner detta i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen.

4
Fördela smeten i pappersformar som sätts på plåt.

5
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Muffins är godast nygräddade så bjud dem ljumma.


Kommentar:
Du kan också baka ut degen som bullar. Klicka då smeten på en bakpappersklädd plåt. Muffinsen går bra att frysa. Värm dem något när de ska ätas.