Du behöver
- 2 dl grahamsmjöl
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 100 g ädelost
- 75 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl filmjölk
- pappersformar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjölsorterna med salt och bakpulver.
2
Hacka eller smula i fett och ost till en grynig massa.
3
Vispa samman ägg och filmjölk lätt. Rör ner detta i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen.
4
Fördela smeten i pappersformar som sätts på plåt.
5
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Muffins är godast nygräddade så bjud dem ljumma.
Du kan också baka ut degen som bullar. Klicka då smeten på en bakpappersklädd plåt. Muffinsen går bra att frysa. Värm dem något när de ska ätas.