Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk

Ugn: 225° / 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma. Smula i fettet med fingertopparna eller i matberedaren.

2
Vispa samman ägg och mjölk och häll i mjölblandningen. Arbeta snabbt samman degen som får vila kallt en stund.

3
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2 delar. Forma dessa till rullar lika långa som plåten. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.

4
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 minuter. Låt rullarna svalna och skär dem sedan i sneda bitar som läggs på plåt med snittytan uppåt.


Kommentar:
Vill du ha runda skorpor, forma degen till små runda bullar, som gräddas som ovan. Klyv dem med en gaffel och rosta.