Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 75 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk
Ugn: 225° / 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma. Smula i fettet med fingertopparna eller i matberedaren.
2
Vispa samman ägg och mjölk och häll i mjölblandningen. Arbeta snabbt samman degen som får vila kallt en stund.
3
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2 delar. Forma dessa till rullar lika långa som plåten. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
4
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 minuter. Låt rullarna svalna och skär dem sedan i sneda bitar som läggs på plåt med snittytan uppåt.
Vill du ha runda skorpor, forma degen till små runda bullar, som gräddas som ovan. Klyv dem med en gaffel och rosta.