Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 1.5 dl socker
- 50 g mörk choklad eller blockchoklad
- saft rivet skal och av 1
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
2 dl florsocker
1.5 msk pressad apelsinsaft
apelsinskivor i kakpynt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3
Hacka chokladen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med skal och saft av apelsin.
4
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
5
Ställ ut 16 pappersformar på en bakplåt och fyll dem med ca 2/3 smet. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills muffinsen har fin färg och är genomgräddade.
6
Rör ut florsocker med pressad apelsinsaft till en slät glasyr. Bred det över kakorna och stick ner en apelsinskiva i varje. Går att frysa utan garnering.