Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 50 g mörk choklad eller blockchoklad
  • saft rivet skal och av 1
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

2 dl florsocker
1.5 msk pressad apelsinsaft
apelsinskivor i kakpynt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

3
Hacka chokladen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med skal och saft av apelsin.

4
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.

5
Ställ ut 16 pappersformar på en bakplåt och fyll dem med ca 2/3 smet. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills muffinsen har fin färg och är genomgräddade.

6
Rör ut florsocker med pressad apelsinsaft till en slät glasyr. Bred det över kakorna och stick ner en apelsinskiva i varje. Går att frysa utan garnering.