Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 st pepparkakskrydda (20 g)
  • 1 dl crème fraîche

Citronkräm:

50 g smör eller margarin
2 dl florsocker med citronsmak
0.5 msk pressad citronsaft
1 st äggula

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

3
Rör samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor. Rör ner det i smeten.

4
Tillsätt creme fraiche och rör till sist ner det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.

5
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr.

6
Låt kakan svalna i sin form.

7
Rör under tiden matfett, citronsaft och florsocker till citronkrämen luftigt. Tillsätt äggulan.

8
Stjälp upp kakan och bred citronkrämen tunt över den. Kakan går att frysa utan citronkräm.