Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 st pepparkakskrydda (20 g)
- 1 dl crème fraîche
Citronkräm:
50 g smör eller margarin
2 dl florsocker med citronsmak
0.5 msk pressad citronsaft
1 st äggula
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3
Rör samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor. Rör ner det i smeten.
4
Tillsätt creme fraiche och rör till sist ner det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.
5
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr.
6
Låt kakan svalna i sin form.
7
Rör under tiden matfett, citronsaft och florsocker till citronkrämen luftigt. Tillsätt äggulan.
8
Stjälp upp kakan och bred citronkrämen tunt över den. Kakan går att frysa utan citronkräm.