Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl lingonsylt fast
- 1 tsk bikarbonat
- 1 st påse pepparkakskrydda
- 1 dl gräddfil
- 50 g smör eller margarin
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
lingonsylt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
2
Smält matfettet och rör ner gräddfil. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.
3
Blanda samman mjölet med bikarbonat, bakpulver, pepparkakskryddor.
4
Rör ner lingonsylten i äggsmeten. Tillsätt matfettet och rör sist ner mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
5
Fördela smeten i muffinsformar. Ställ dem på bakplåt. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.
6
Låt kakorna kallna. Sikta över lite florsocker strax innan kakorna ska bjudas. Garnera med lite lingonsylt. Går att frysa utan garnering.