Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl lingonsylt fast
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 st påse pepparkakskrydda
  • 1 dl gräddfil
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

florsocker
lingonsylt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Smält matfettet och rör ner gräddfil. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.

3
Blanda samman mjölet med bikarbonat, bakpulver, pepparkakskryddor.

4
Rör ner lingonsylten i äggsmeten. Tillsätt matfettet och rör sist ner mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

5
Fördela smeten i muffinsformar. Ställ dem på bakplåt. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.

6
Låt kakorna kallna. Sikta över lite florsocker strax innan kakorna ska bjudas. Garnera med lite lingonsylt. Går att frysa utan garnering.