Du behöver

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 3 msk honung
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 st ägg
  • 50 g valnötter
  • apelsin rivet skal av 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnering:

100 g blockchoklad
2 msk grädde
valnötter

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Dela chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med honung och matfett. Låt det smälta på svag värme. Låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

3
Hacka valnötterna och riv apelsinskalet. Rör ner det i äggsmeten.

4
Rör samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten omväxlande med chokladblandningen.

5
Häll smeten i smord och bröad 1 1/2-litersform. Ställ formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 70-75 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila i sin form en stund innan den stjälps upp.

6
Bryt sönder chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta under omrörning då och då. Låt chokladsmeten kallna.

7
Bred chokladsmeten över den kalla kakan och garnera med valnötter. Kakan går att frysa utan chokladgarneringen.