Du behöver

  • 200 g rotselleri
  • vatten + salt
  • 0.5 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • 125 g bladspenat (fryst eller färsk)
  • 1.5 st tomater skivade

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala och skiva rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 8 minuter. Låt skivorna rinna av på hushållspapper.

2
Vänd skivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek dem i matfett på svag värme tills paneringen fått fin färg.

3
Värm spenaten enligt anvisning på paketet, salta lätt. Lägg spenaten på tallriken och placera selleribiffarna ovanpå. Garnera med tomat.