Du behöver
- 200 g rotselleri
- vatten + salt
- 0.5 st ägg
- 2 msk ströbröd
- 0.25 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 0.5 msk smör eller margarin
- 125 g bladspenat (fryst eller färsk)
- 1.5 st tomater skivade
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala och skiva rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 8 minuter. Låt skivorna rinna av på hushållspapper.
2
Vänd skivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek dem i matfett på svag värme tills paneringen fått fin färg.
3
Värm spenaten enligt anvisning på paketet, salta lätt. Lägg spenaten på tallriken och placera selleribiffarna ovanpå. Garnera med tomat.