Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk eller vatten
- 1 dl olja
- 0.5 dl honung
- 1 tsk salt
- 1 msk örter t ex timjan, oregano och basilika
- lantbrödsmjöl ca 8 dl ljust
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ljumma vätskan och rör ut den smulade jästen i den.
2
Tillsätt olja, honung, salt, kryddor och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela i ca 25 delar och forma till runda bullar. Lägg dem tätt på plåt och jäs ca 30 minuter.
4
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Bryt sedan isär bullarna. De går bra att frysa.
Du kan använda bara en av kryddorna om du vill. Det går också bra med kummin, anis eller fänkål.