Du behöver
- 1 l filmjölk
- 1.5 tsk bikarbonat
- 2 dl sirap
- 1 tsk salt
- 9 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl russin
- 1 dl hasselnötter hela
Ugn: 200°/175°
Det här behövs för 2 limpor:
Gör så här
1
Blanda filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke.
2
Tillsätt mjölsorterna, solrosfrön, linfrön, russin och nötter. Blanda väl till en lös deg.
3
Fördela smeten i 2 smorda formar, ca 1 1/2 l. Grädda först 60 minuter i 200° nederst i ugnen.
4
Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare i ca 30 minuter. Täck ev med folie om brödet blir för mörkt.
5
Pröva med en sticka att brödet känns torrt. Låt brödet vila i minst 5 timmar i formen. Det går bra att frysa.