Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 125 g smör eller margarin
- 1 st äggula
Fyllning:
2 st ägg
1 st äggvita
2 dl socker
200 g kokosflingor
0.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g mörk blockchoklad
Garnering:
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med socker. Tillsätt matfettet och finfördela det. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop till en smidig deg. Lägg den i plastpåse i kylen att vila ca 1 timme.
2
Klä aluminiumfolieformarna med degen. Ställ ut dem på bakplåt.
3
Vispa samman ägg, äggvita och socker till en ljus och luftig smet.
4
Hacka chokladen. Blanda samman den med mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i äggsmeten.
5
Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 8-10 minuter eller tills kakorna har fått lite färg och känns torra.
6
Sikta över lite florsocker strax innan de ska serveras. Går att frysa.