Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 dl mjölk
Glasyr:
150 g mörk blockchoklad
1.5 dl vispgrädde
mandelspån ca 50 g
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält matfett och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver och kakao. Rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken och rör till en slät smet.
4
Klä en liten långpanna, ca 25×25 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
5
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kakan känns torr. Låt den svalna.
6
Bryt sönder chokladen i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta på svag värme. Rör då och då i smeten. Låt det kallna.
7
Bred den kalla chokladkrämen över kakan. Strö över mandelspån. Skär kakan i ca 5×4 bitar. Förvaras kallt.