Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Karamellkräm:

0.75 dl socker
3.25 dl mjölk
2.5 msk maizenastärkelse
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vispgrädde

Garnering:

frukt & bär eller konserverade frukter och bär
citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.

2
Fyll smorda och bröade tartelettformar ca 10 cm i diameter, med 2/3 smet. Grädda i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna något innan de stjälpes upp. Tryck på mitten i kakorna så att det bildas en grop.

3
Lägg sockret till krämen i en kastrull och smält det lätt under omrörning. Tillsätt 2 1/2 dl mjölk och rör om. Sjud krämen under fortsatt omrörning tills sockret har smält igen. Rör ut maizenan med resterande mölk. Rör ner det i krämen under fortsatt omrörning. Låt krämen koka upp och bli tjock. Ställ krämen åt sidan tills den kallnar. Rör då och då i den.

4
Smaka av den kalla krämen med vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner den i krämen. Fördela krämen i kakbottnarna. Garnera med säsongens frukter eller bär och citronmeliss.


Kommentar:
Kakbottnarna går bra att frysa utan någon fyllning. Du kan också fylla kakorna med vaniljkräm och frukt.