Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- vetemjöl ca 6 dl
- 2 msk socker
- 2 st ägg
- 0.75 dl mjölk eller kaffegrädde
- 50 g jäst
Fyllning:
50 g smör eller margarin
0.75 dl socker + 2 msk kanel
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i vätskan. Arbeta in resten av mjölet och låt degen jäsa ca 20 minuter.
2
Kavla ut degen till en platta, ca 20×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan.
3
Forma rullen till en bulle (se bilden) och lägg den på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 40 minuter.
4
Pensla, strö på pärlsocker och grädda nederst i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk.
För ett bra resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur.