Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • vetemjöl ca 6 dl
  • 2 msk socker
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 50 g jäst

Fyllning:

50 g smör eller margarin
0.75 dl socker + 2 msk kanel

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i vätskan. Arbeta in resten av mjölet och låt degen jäsa ca 20 minuter.

2
Kavla ut degen till en platta, ca 20×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan.

3
Forma rullen till en bulle (se bilden) och lägg den på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 40 minuter.

4
Pensla, strö på pärlsocker och grädda nederst i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk.


Kommentar:
För ett bra resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur.