Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten fingervarmt
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl matolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 11-12 dl special

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Värm yoghurten till fingervärme. Rör ner den i degbunken tillsammans med salt, matolja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 26 lika stora bitar.

4
Forma ovala släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

6
Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

7
Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går att frysa.