Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl vatten fingervarmt
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 tsk salt
- 0.5 dl matolja
- 4 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 11-12 dl special
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2
Värm yoghurten till fingervärme. Rör ner den i degbunken tillsammans med salt, matolja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 26 lika stora bitar.
4
Forma ovala släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
6
Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
7
Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går att frysa.