Du behöver
- 50 g jÀst
- 0.5 dl olja
- 5 dl lÀttmjölk
- 2 dl solrosfrön
- 1 tsk salt
- 2 msk sirap
- matbrödsmjöl ca 13 dl ljust
Pensling:
Ă€gg
solrosfrön
Ugn: 225°
Gör sÄ hÀr
1
VÀrm olja och mjölk till ca 37 grader. Rör ut den smulade jÀsten i degspadet.
2
TillsÀtt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. LÄt den jÀsa ca 30 minuter.
3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och knÄda den vÀl. Dela den i ca 24 delar som formas till runda bullar.
4
LÀgg bullarna pÄ smorda plÄtar och jÀs ca 30 minuter. Pensla med Àgg och strö pÄ solrosfrön. GrÀdda ca 12 minuter i mitten av ugnen. LÄt bullarna kallna pÄ galler under bakduk. De gÄr bra att frysa.