Du behöver

  • 50 g jĂ€st
  • 0.5 dl olja
  • 5 dl lĂ€ttmjölk
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • matbrödsmjöl ca 13 dl ljust

Pensling:

Ă€gg
solrosfrön

Ugn: 225°

Gör sÄ hÀr

1
VÀrm olja och mjölk till ca 37 grader. Rör ut den smulade jÀsten i degspadet.

2
TillsÀtt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. LÄt den jÀsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och knÄda den vÀl. Dela den i ca 24 delar som formas till runda bullar.

4
LÀgg bullarna pÄ smorda plÄtar och jÀs ca 30 minuter. Pensla med Àgg och strö pÄ solrosfrön. GrÀdda ca 12 minuter i mitten av ugnen. LÄt bullarna kallna pÄ galler under bakduk. De gÄr bra att frysa.