Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 dl socker
- 3 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 st äggulor + 2 äggvitor
- 1.5 dl mjölk
- 2 msk apelsinskal hackat syltat
- 1 dl sötmandel hackad
- 50 g smält smör eller margarin
Till formen:
mandelflagor
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, kryddor och bikarbonat.
2
Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner det i mjölblandningen.
3
Tillsätt apelsinskal, mandel och fett. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till sist ner dem i smeten.
4
Häll smeten i en väl smord och med mandelflagor beströdd form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka.
5
Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen. Stick i kakan Pröva med en sticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr när du provstuckit i kakan. Är stickan kladdig behöver kakan gräddas en stund till.