Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 dl tomatjuice
- 2.5 skiva bröd vitt färskt
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk mynta
- 1 st lök finhackad gul
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 dl hackad persilja
- 1 st ägg
- smör till stekning
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Smula sönder brödet och lägg i tomatjuicen ca 5 minuter. Arbeta färsen med salt, peppar och mynta.
2
Blanda alla ingredienserna och arbeta samman till en jämn färs.
3
Forma färsen till ovala lite större bullar. Stek dem runt om i smör. servera med bröd, tomatsallad och tsatziki.
4
Så här gör du tsatziki: Låt 5 dl yoghurt rinna i ett kaffefilter i 1-3 timmar. Blanda massan med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 krm salt, 1 msk olja, 1/2 tsk vit vinäger. Rör till sist ner ca 1/2 grovriven gurka.