Du behöver
Pastadeg:
                                                              4 dl äggula                       ca 4-5 st
                                                              400 g vetemjöl
                                                              100 g durumvete
                                                              3 msk olivolja 
Fyllning:
                                                              150 g färska vårmurklor
                                                                champinjoner                       el
                                                              1 st schalottenlök                       finhackad
                                                              1 msk smör
                                                              1 dl vispgrädde
                                                              2 msk sherry
                                                              2 dl hönsbuljong                       (tärning)
                                                                salt och peppar 
Sås:
                                                              2 dl vispgrädde
                                                              1 dl hönsbuljong                       (tärning)
                                                              2 st vitlöksklyftor
                                                              150 g parmesanost 
Tillbehör:
                                                                sparrisstänger                       ca 12
                                                                vatten                       + salt
Ugn: 225º
                                                              1 st citron                       rivet skal och pressad saft
                                                              3 msk olja
                                                                salt och peppar
                                                                färsk timjan 










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Istället för egen pasta kan du använda lasagneplattor (helst färska), som då kokas ca 2-4 minuter, innan de delas fylls och formas till knyten. Champinjoner kan ersätta murklorna om du föredrar detta.