Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 2 msk farinsocker brun
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
0.25 tsk salt
3 st ägg
2 tsk rivet citronskal

Fyllning 2:

3 dl gräddfil
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

hallon och blåbär

Ugn: 175°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen eller kör dem i en mixer eller matberedare till finstötta smulor. Smält matfettet.

2
Rör samman kexsmulorna med farin och matfett. Tryck ut det till en botten i en form med löstagbar kant. Ställ den kallt.

3
Vispa samman Philadelphiaosten med socker, vetemjöl, citronskal och salt. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

4
Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. Stäng ugnsvärmen.

5
Rör ut gräddfilen med socker och vaniljsocker. Bred det över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och låt den stå i eftervärmen ca 8 minuter.

6
Garnera med hallon och blåbär.


Kommentar:
Hallonsås smakar jättegott till cheesecaken. Mixa ca 1/2 liter hallon
till puré. Smaka av med ca 1 msk florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.