Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
Fyllning:
2.5 st äpplen
3 msk strösocker
2 tsk kanel
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med bakpulver och socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
2
Tillsätt mjölen och arbeta rakst ihop allt till en deg.
3
Tryck ut degen i en smord form, ca 28 cm i diameter.
4
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Tryck ner dem i degen.
5
Strö över socker och kanel.
6
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Flytta sedan upp kakan och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
7
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler under bakduk. Kakan är godast nygräddad.
8
Prova att spritsa kolasås och strö mandelspån över äpplena på vetekakan istället för kanel och socker.